Ve tmě vyškovského parku jsme byli pořádně vidět.

24.11.2013 10:18

Ve tmě vyškovského parku jsme byli pořádně vidět.

Studený vítr, který fučel kolem stadionu při Vyškovském mikulášském běhu, sice trochu ovlivnil dosažené časy, ale největším nepřítelem běžců, hlavně v závodě dospělých se stala doslova černočerná tma, kterou jen sem tam někde problikávalo jako bludičky slabounké osvětlení zdejšího parku.

Naše mládež, která trénuje pod vedením Zdeňka Smutného, měla ale přece jen ještě alespoň světlo a tak na ně bylo vidět velmi dobře a stejně tak dobře si také holky vedly.

Nejdříve nastoupily na start Daniela a Kateřina Müllerovy a rozhodně se v nabité konkurenci nevedly špatně. Dáda doběhla po drtivém finiši, který je jí vlastní na sedmém místě a Kačka oslabená prodělanou nemocí pak skončila devátá.

Po nich se představila hlavní žákovská hvězda tréninkové skupiny mladších dívek Klára Strnadová a spolu s ní stála na startovní čáře i Monika Navrátilová.

Klárka nakonec neudržela nasazené tempo a v druhém kole trochu ztratila na vedoucí běžkyni, ale i tak vybojoval krásné druhé místo. Monika také zabojovala a předvedla, že s ní bude muset v příštím roce počítat zejména kvůli dravému finiši, který jí nakonec posunul na deváté místo.

Další zastoupení jsme měli v závodě dospělých a tam už se běželo opravdu po tmě a tak se dalo jen odhadovat, kdo a na jakém místě se odkud vyřítí a jak si vlastně každý z běžců i běžkyň AK Drnovice vedl, se dalo zjistit snad až ve výsledcích.

Jen absolutní vítěz byl vidět jednoznačně a tím se stal Tomáš Steiner, protože si opravdu lehce pohrál s domácím Jirkou Němečkem a s přehledem bez většího úsilí na pětikilometrové trati zvítězil časem 16:35.

Skvěle běžela i Pavlína Poláčková, která s námi také přes léto spolupracuje v běžeckém tréninku, neboť i přes překopnutý začátek nakonec udržela absolutně třetí místo ovšem jako dorostenka mezi ženami.

Marie Hynštová s přehledem zvítězila ve své kategorii a celkově pak doběhla osmá.

Petr Halas se dokázal přes zablokovaná záda dostat na stupně vítězů mezi čtyřicátníky a druhé místo mu velmi slušelo, celkově skončil na výborném 17 místě.

Zabojoval také Tomáš Müller, který i bez řádného tréninku dokázal doběhnout do cíle absolutně třicátý a v kategorii pak byl 17.

Shrnuto kolem a kolem. Byli jsme vidět a to tak, že pořádně.

To je jen dobře, jen houšť a větší kapky.

Výsledky:

Benjamínci - Dívky.pdf (81,7 kB)

Benjamínci - Hoši.pdf (82,7 kB)

Dorost a starší žáci.pdf (95,1 kB)
Dospělí.pdf (101,8 kB)

Mladší žáci.pdf (81,6 kB)
Mladší žákyně.pdf (87,2 kB)

Nejmladší žáci.pdf (82,3 kB)
Nejmladší žákyně.pdf (87,5 kB)

Přípravka - Dívky.pdf (88,5 kB)
Přípravka - Hoši.pdf (88,3 kB)

Zlatíčka - Dívky.pdf (89,8 kB)
Zlatíčka - Hoši.pdf (87,8 kB)

https://www.bezvabeh.cz/clanek/2143-ze-tmy-vyskovskeho-parku-se-jako-prvni-vynorili-tomas-steiner-a-martina-uvizlova
 

Autor: Zdeněk Smutný